Loading Events
  • This event has passed.
10 oktober torsdag

Framtidens IT-juristers årliga höstmingel

10 oktober 2019, 17:30 - 10 oktober 2019, 17:30
Time Advokatbyrå, Biblioteksgatan 11
Stockholm, 11146

Välkomna på Framtidens IT-juristers årliga höstmingel!

IT-rätten blir allt mer aktuell i varje jurists vardag. Den ständiga förändringen inom IT-rätten har medfört en konstant ökad efterfrågan på kompetens inom området och behov av fler jurister inriktade på IT-rätt. Framtidens IT-jurister, en sektion inom Svenska föreningen för IT & Juridik (”SIJU”), vill bjuda in framtidens IT-jurister (enligt egen definition) till sitt årliga höstmingel som denna gång hålls hos Time Advokatbyrå!

Under detta mingel får du möjlighet att under trevliga former träffa och prata med både nya IT-rättare och mer erfarna jurister som arbetat längre inom området. Syftet är bland annat att skapa en gemenskap för oss som är intresserade av och arbetar med IT-rätt.

AI, AI och mera AI

Artificiell intelligens, eller ”AI”, är ett hett ämne inom IT-rätten som diskuteras flitigt. Men vad är AI egentligen och vad kan man göra med AI i dagsläget? Hur kommer AI att påverka juristbranschen i framtiden? Vilka regleringar finns det på området? Vilken påverkan kommer EUs nya etiska riktlinjer att ha på den praktiska användningen av AI? Dessa är bara några av alla de frågor som är aktuella, både utifrån ett rent legalt och ett kommersiellt perspektiv.

På höstens mingel kommer AI vara i fokus och många av de frågor som finns kommer att diskuteras. Vi har bjudit in två ”jättar” inom området, dels Stanley Greenstein, Universitetslektor på Stockholms universitet, dels samt Kye Andersson, kommunikationschef på företaget Peltarion (ett företag som är specialiserat inom maskinlärning), som kommer att diskutera detta mycket heta ämne från sina respektive perspektiv. Genom att kombinera dessa två talare hoppas vi att kunna ge dig både ett akademiskt och praktiskt perspektiv på AI och att du därigenom får bättre generell förståelse.

Vi serverar vin, öl, alkoholfri dryck samt lättare tilltugg.
Tipsa gärna dina IT-juristkollegor om minglet och anmäl er tillsammans!

Anmälan

Evenemanget är gratis men anmälan är bindande. Vid förhinder ska avanmälan ske senast kl. 10.00 den 3 oktober 2019.
Välkommen med din anmälan till SIJUs kansli senast den 3 oktober 2019 via kansliet@siju.se alternativt i formuläret nedan.
För information om vår hantering av dina personuppgifter tryck här

Tänk på att antalet platser är begränsade så anmäl dig i tid för att säkra din plats.
Observera att någon bekräftelse av din anmälan inte kommer att skickas ut.

Varmt välkommen,
Styrelsen Svenska föreningen för IT & Juridik – SIJU

Detaljer
Datum: 10 oktober, 2019
Tid: 17:30
Värd:
Värd: Time Advokatbyrå
Adress: Biblioteksgatan 11
Stockholm, 11146

+ Google Map
Arrangör:
Arrangör: Svenska föreningen för IT & Juridik
Telefon: 08-731 43 92
Epost:
Webbplats: http://siju.se/