Loading Events
 • This event has passed.
08 september torsdag

Framtidens jurister – med IT-rätten som arbetsfält!

08 september 2022, 17:30 - 08 september 2022, 20:00
Mannheimer Swartling Advokatbyrå, Norrlandsgatan 21 Stockholm 111 43
Framtidens jurister – med IT-rätten som arbetsfält!

Automatisering av akademiska yrken, däribland juristyrket, är en pågående process. Det har sedan länge skett digitalisering av rättslig informationshantering hos myndigheter och stora företag. Men nu används datorer också för att med hjälp av artificiell intelligens skapa automatiserade domarfunktioner och advokatliknande verksamhet genom robotiserad tvistelösning, smarta kontrakt mm. Hur kommer den här utvecklingen påverka juristernas yrkesroll? Vad kommer jurister att arbeta med i framtiden? Och hur ser marknaden ut för jurister som väljer att inrikta sig mot IT-rätt?

Möt praktiskt verksamma advokater, jurister och rekryterare med specialisering inom IT-rättsområdet som ger en initierad bild av hur dagens och framtidens juristroll kan komma att se ut i relation till IT och informationssamhällets utveckling;
Eventet anordnas för att juriststudenter som läser rättsinformatik på juristprogrammet i Stockholm ska ges möjlighet att träffa och inspireras av jurister och andra verksamma inom IT-rättsområdet. Rättsinformatikstudenter som närvarar kommer att erbjudas ett års gratis medlemskap i SIJU. 
Vid seminariet serveras enklare mat och dryck.
Tid: 17.30 den 8 september.
Plats: Mannheimer Swartling advokatbyrå, Norrlandsgatan 21, Stockholm
Anmälan görs vi SIJU’s hemsida www.siju.se under seminarier, eller via mail till kansliet@siju.se. OBS! begränsat antal platser.
Välkommen!
Styrelsen i SIJU.

 

  Detaljer
  Datum: september 8
  Tid: 17:30 - 20:00
  Seminariekategori:IT & Juridik
  Värd:
  Värd: Mannheimer Swartling Advokatbyrå
  Adress: Norrlandsgatan 21 Stockholm 111 43
  + Google Map