Loading Events
  • This event has passed.
25 januari torsdag

Framtidens jurister – med IT-rätten som arbetsfält!

25 januari 2024, 17:30 - 25 januari 2024, 20:30
Mannheimer Swartling Advokatbyrå, Norrlandsgatan 21 Stockholm 111 43

Automatisering av akademiska yrken, däribland juristyrket, är en pågående process. Det har sedan länge skett digitalisering av rättslig informationshantering hos myndigheter och stora företag. Men nu används datorer också för att med hjälp av artificiell intelligens skapa automatiserade domarfunktioner och advokatliknande verksamhet genom robotiserad tvistelösning, smarta kontrakt, AI chattar mm. Hur kommer den här utvecklingen påverka juristernas yrkesroll? Vad kommer jurister att arbeta med i framtiden? Och hur ser marknaden ut för jurister som väljer att inrikta sig mot IT-rätt?

Möt praktiskt verksamma advokater, jurister och rekryterare med specialisering inom IT-rättsområdet som ger en initierad bild av hur dagens och framtidens juristroll kan komma att se ut i relation till IT och informationssamhällets utveckling.

Eventet anordnas för att juriststudenter som läser rättsinformatik på juristprogrammet i Stockholm ska ges möjlighet att träffa och inspireras av jurister och andra verksamma inom IT-rättsområdet. Rättsinformatikstudenter som närvarar kommer att erbjudas ett års gratis medlemskap i SIJU.

Vid seminariet serveras enklare mat och dryck.

Tid: 17.30 den 25 januari 2024
Plats: Mannheimer Swartling advokatbyrå, Norrlandsgatan 21, Stockholm

Anmälan till seminariet är nu stängd!

Välkommen!

Styrelsen i SIJU.

Detaljer
Datum: januari 25
Tid: 17:30 - 20:30
Värd:
Värd: Mannheimer Swartling Advokatbyrå
Adress: Norrlandsgatan 21 Stockholm 111 43
+ Google Map
Arrangör:
Arrangör: Svenska föreningen för IT & Juridik
Telefon: 08-731 43 92
Epost: