Loading Events
  • This event has passed.
21 januari torsdag

Är en digital inre marknad inom räckhåll?

21 januari 2016, 17:30 - 21 januari 2016, 19:00
Google, Kungsbron 2
Stockholm, 111 22

Europeiska kommissionen har lagt fram en strategi för att skapa en gemensam inre digital marknad. Vi får en överblick av strategin, rättsakterna, målen och tidsplanen för genomförandet. Strategin har tre grundpelare:

1. Förbättra tillgången till digitala varor och tjänster. Detta kräver att de stora skillnaderna mellan nätvärlden och den fysiska världen försvinner, så att hinder för gränsöverskridande nätverksamhet undanröjs.
2. Skapa goda förutsättningar för att digitala nät och tjänster. Detta kräver säker och pålitlig infrastruktur och innehållstjänster med hög hastighet, med regelverk för innovation, investeringar och rättvis konkurrens.
3. Maximera tillväxtpotentialen för EU:s digitala ekonomi. Detta kräver investeringar i t.ex. IT-infrastruktur, molntjänster, stordata, i forskning och innovation för att stimulera konkurrenskraft och i bättre offentliga tjänster, delaktighet och kompetens.

Talare är Johan Wullt, chef för media och kommunikation på Europeiska kommissionens representation i Sverige, samt Fredrik Erixon, grundare och direktör vid European Centre for International Political Economy (ECIPE), en oberoende tankesmedja inriktad på handelspolitik och ekonomisk politik av betydelse för Europa som grundades år 2006.

Detaljer
Datum: 21 januari, 2016
Tid: 17:30 - 19:00
Seminariekategori:IT & Juridik
Värd:
Värd: Google
Adress: Kungsbron 2
Stockholm, 111 22

+ Google Map
Arrangör:
Arrangör: Svenska föreningen för IT & Juridik
Telefon: 08-731 43 92
Epost:
Webbplats: http://siju.se/