Loading Events
  • This event has passed.
08 november torsdag

RegTech – jurister och systemutvecklare skapar rättslig innovation

08 november 2018, 08:30 - 08 november 2018, 10:00
Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C
Stockholm, 11356 Sverige

RegTech (Regulatory Technology) är användandet av innovativa systemlösningar för att efterleva rättsliga krav. På vilket sätt kan och bör jurister bidra i arbetet med att utveckla RegTech och hur kan systemutvecklare och jurister bättre samverka inom området? Om jag som jurist eller systemutvecklare har intresse av RegTech eller egna idéer – hur kommer jag i kontakt med rätt erfarenhet och kompetens inom området för att lära mig mer och kanske diskutera idéerna?

SIJU har som ambition att skapa en bättre och bredare diskussion mellan jurister och systemutvecklare med anledning av Regtech. Vi vill bidra till att etablera ett forum där man kan komma i kontakt med rätt kompetens och lyfta viktiga frågor om exempelvis rättssäkerhet och tekniska möjligheter. Som ett första steg bjuder vi därför in ett antal Regtech företrädare som kort berättar om sin nuvarande verksamhet, hur samverkan mellan jurister och systemutvecklare organiserats och hur de adresserat rättsliga och tekniska frågeställningar i sitt arbete.

Presenterande RegTech företrädare
Egil Bergenlind, grundare och VD för DPOrganizer. Tidigare Chief Compliance Officer och Data Protection Officer på iZettle, dessförinnan jurist på Bird&Bird inom kommersiell rätt och regulatoriska frågor inom IT/Telekom. DPOrganizer är Privacy Management Software som hjälper företag och myndigheter att effektivare hantera arbete inom data protection inklusive regelefterlevnad.

Susanne Kindblad är VD för K-mit och grundare av Datakollen. Datakollen är ett digitalt verktyg och ledningssystem som gör det enkelt att leva upp till den nya dataskyddsförordningen. Susanne är utbildad i bland annat medie- och kommunikationsvetenskap vid Stockholms universitet och har lång och bred erfarenhet av entreprenörskap, IT och av utveckling av digitala system.

Karl-Oskar Brännström, VD och grundare Aigine AB. Jurist och entreprenör som skapat en lösning för hantering och dokumentation av ostrukturerade personuppgifter enligt GDPR. Lösningen använder AI med Watson, digital process för workflow och kunskapsdata för kompetensförstärkning. Försäljning och leverans sker globalt via IBMs återförsäljare.

Gunnar Jacobson, VD Regtech Solutions. Erfaren entreprenör, ledare och styrelsemedlem med 30 års erfarenhet från den nordiska bank/finans/tech-branschen. Gunnar har varit med och grundat och lett bolag såsom Kontanten, Mixware och Enator Fond- och Finanskonsult. Regtech´s tjänst KYC är en molnbaserad lösning för kundkännedom med stöd för att registrera och kontrollera nya och befintliga kunder.​

Tid: 8 november kl 08.30 – 10.00 (frukost serveras från 08.00).
Plats: Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C, Stockholm.

Anmälan
Seminariet är gratis för medlemmar. Deltagarantalet är begränsat.
Anmälan är bindande. Observera att ingen bekräftelse av din anmälan skickas ut.
Vid förhinder ska avanmälan ske senast kl. 12.00 dagen före seminariet. Annars debiterar föreningen dig 250 kronor.
Välkommen med din anmälan till vårt kansli eller på webben senast onsdag den 24 oktober 2018: e-post: kansliet@siju.se eller i formuläret nedan.

Vid anmälan samlas uppgifter enligt formuläret in för behandling. Du kan läsa mer om detta i vår integritetspolicy

Detaljer
Datum: 8 november, 2018
Tid: 08:30 - 10:00
Värd:
Värd: Norrsken House
Adress: Birger Jarlsgatan 57C
Stockholm, 11356 Sverige

+ Google Map
Arrangör:
Arrangör: Svenska föreningen för IT & Juridik
Telefon: 08-731 43 92
Epost:
Webbplats: http://siju.se/