Loading Events
  • This event has passed.
10 september måndag

Framtidens jurister – vad ska vi arbeta med?

10 september 2018, 17:30 - 10 september 2018, 19:30
Juristernas hus, Frescativägen 16
Stockholm, 114 18 Sverige

Det diskuteras mycket i media om automatisering av akademiska yrken, däribland juristyrket. Det har sedan länge skett digitalisering av rättslig informationshantering hos myndigheter och stora företag. Men nu används datorer också för att med hjälp av artificiell intelligens skapa automatiserade domarfunktioner och advokatliknande verksamhet genom robotiserad tvistelösning, smarta kontrakt mm. Hur kommer den här utvecklingen påverka juristernas yrkesroll? Vad kommer jurister att arbeta med i framtiden?

Möt flera praktiskt verksamma jurister med specialisering inom IT-rättsområdet som ger en initierad bild av hur dagens och framtidens juristroll kan komma att se ut i relation till IT och informationssamhällets utveckling;

Mikaela Rosén, jurist på Microsoft,
Gustaf Johnssén, chefsjurist Statens Servicecenter,
Katarina Lindgren, advokat vid Advokatfirman Fylgia,
Caroline Lagercrantz, senior legal counsel på TV4 och
Zarina Virsholm, jurist och specialiserad på rekrytering inom IT rätt hos Sharp Recruitment

Eventet anordnas för att juriststudenter som läser rättsinformatik på juristprogrammet i Stockholm ska ges möjlighet att träffa och inspireras av jurister och andra verksamma inom IT-rättsområdet. Rättsinformatikstudenter som närvarar kommer att erbjudas ett års gratis medlemskap i SIJU.

Tid och plats: Måndag den 10 september 2018, kl 17.30 – 20.30, Juristernas hus, Stockholms universitet. Det kommer att serveras enklare mat och dryck.
Anmälan: Seminariet är gratis för medlemmar och studenter vid Stockholms universitet. Deltagarantalet är begränsat. Anmälan är bindande och ska göras till föreningens kansli senast den 10 september 2018 kl. 10.00 till: e-post: kansliet@siju.se eller i formuläret nedan. Observera att någon bekräftelse av din anmälan inte kommer att skickas ut. Vid förhinder ska avanmälan ske senast kl. 10.00 den 10 september 2018.

Vid anmälan samlas uppgifter enligt formuläret in för behandling. Du kan läsa mer om detta i vår integritetspolicy

Detaljer
Datum: 10 september, 2018
Tid: 17:30 - 19:30
Värd:
Värd: Juristernas hus
Adress: Frescativägen 16
Stockholm, 114 18 Sverige

+ Google Map
Arrangör:
Arrangör: Svenska föreningen för IT & Juridik
Telefon: 08-731 43 92
Epost:
Webbplats: http://siju.se/